Hoogsensitieve Kinderen

Hoogsensitieve Kinderen

“Als een kind zich begrepen voelt is er al een grote stap in de goede richting gezet.”

Veel kinderen van deze tijd kunnen zich “anders” voelen en gedragen dan hun leeftijdsgenootjes.

Dit kan heel lastig zijn voor het kind zelf, maar ook voor de omgeving. Deze kinderen zijn vaak heel gevoelig voor bepaalde voedingsstoffen, kunnen faalangst hebben en hebben moeite met een overdaad aan prikkels die overal aanwezig zijn.

Als ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid, heb ik mij als doel gesteld om een ieder op dit soms ”moeizame en eenzame pad” een hand te reiken en verder te helpen aan de hand van vele tips en inzichten. Ik weet als geen ander hoe alleen je je kunt voelen in deze andere belevingswereld en dat er momenten zijn dat je ook zo wilt zijn als ieder ander, zodat alles wat makkelijker verloopt. Hooggevoelige personen hebben vaak vele bijzondere kwaliteiten, die gezien mogen worden.

Graag wil ik een ieder en jou als ouder van een hooggevoelig kind handreikingen geven, zodat je je kind (of jezelf) beter zult begrijpen. Deze nieuwe inzichten zullen je veel duidelijkheid geven in de wereld van hooggevoeligheid.

Hooggevoelige kinderen en volwassenen hebben veelal zeer kenmerkende eigenschappen. Bijvoorbeeld:

  • ze hebben oog voor veel details en subtiliteiten;
  • ze voelen stemmingen van anderen onmiddellijk aan;
  • ze dromen, fantaseren en overwegen veel;
  • ze zijn zorgzaam, en zeer bewust;
  • ze volgen hun eigen tempo en intuïtie;
  • ze houden van stilte en rust;
  • ze hebben een rijke innerlijke belevingswereld.

Mede door mijn eigen hooggevoeligheid weet ik als geen ander hoe bepalend en enerverend dit alles kan zijn. Ik wil deze kinderen (of jou) dan ook graag helpen, want als het kind zich begrepen voelt is er al een grote stap in de goede richting gezet.

Met name bij jonge kinderen werk ik bij voorkeur met een foto om het kind niet onnodig te belasten. Via deze foto maak ik contact met jouw kind en wordt mij duidelijk hoe hij/zij zich voelt en waar het probleem ligt. Vervolgens kan ik je als ouder de benodigde adviezen geven.