Hoogsensitief en voeding

Ben je als hoogsensitief persoon gevoeliger voor voeding?

 

Ja, de meeste hsp’ers zijn gevoeliger voor voeding.

 

Dit kan zich op verschillende manieren uiten in de vorm van allergieën, huidklachten, darm-en maagklachten, emotionele disbalans, hyperventilatie, angsten en nog veel meer.

Hsp’ers moeten goed opletten wat ze eten en wanneer ze eten. Bij de meeste hsp’ers is het zenuwstelsel en het verteringsstelsel gevoelig afgesteld, waardoor zij gevoeliger zijn voor voedingsmiddelen.

Als hsp’er kan het lastig zijn om de juiste balans te vinden in je voedingspatroon.

De meeste hsp’ers reageren sterk op bepaalde voedingsmiddelen zoals suikers, cafeïne, alcohol enz.

Ook kunnen bepaalde bewerkte voedingsmiddelen en e-nummers tot gevolg hebben dat je uit balans raakt. Geraffineerde suikers kunnen zelfs tot paniekgevoelens en hyperventilatie leiden.

Als wij de juiste voedingsmiddelen tot ons nemen, heeft dat een positieve uitwerking op ons gevoel en gedrag.

 

Maar welke levensstijl past dan het beste bij jou?

 

Al jaren houd ik mij bezig met voeding en wat het met ons lichaam doet. Mede door mijn hoogsensitiviteit, paranormale gaven en vanuit eigen ervaring weet ik dat er meerdere voedingsmiddelen zijn die je beter kunt mijden en voedingsmiddelen die goed zijn om toe te voegen.

 

Een ieder van ons heeft zijn/haar specifieke constitutie en ik kijk en voel wat bij jou past.

 

Het gaat je leven en je algeheel welzijn verrijken als je gaat eten naar de specifieke behoeftes van jouw lichaam. Je hoogsensitiviteit is nu eenmaal een gegeven en dat werkt in alles door. Op het moment dat jij de keuze maakt om je voedingspatroon aan te passen ga jij je fitter, gelukkiger en beter voelen..

 

Ik kan je de juist richtlijnen en tips geven die ervoor zorgen dat je bewuster omgaat met je voedingspatroon en de positieve uitwerking ervan gaat voelen.